Rijbewijskeuring

Personen 75 jaar en ouder

De rijbewijskeuringen worden in de regel éénmaal per maand gehouden in De Oranjehof, Prinses Beatrixstraat 41 in Zelhem. U kunt zich voor deze keuringen aanmelden via telefoon 06-27594051, bij voorkeur tussen 18.00 en 19.00 uur. Het kan zijn dat u een keer geen gehoor krijgt, probeert u het dan later nog een keer op het genoemde tijdstip.

Het CBR streeft er naar alle aanvragen van een Verklaring van geschiktheid zo spoedig mogelijk af te handelen met een maximumtermijn van vier maanden. Vroegtijdig laten keuren is altijd beter, immers de verklaring van geschiktheid is één jaar geldig. De nodige papieren voor deze keuring dient u tijdig te halen op het gemeentehuis (voor de gemeente Bronckhorst het gemeentehuis in Hengelo Gld). Hiervoor worden kosten in rekening gebracht.

Ook ten aanzien van de verdere keuringsvereisten, kan de gemeente u informeren. De keuringskosten bedraagt € 30,00 per keuring, contant met gepast geld te voldoen op de keuringsdag. 

Lange wachttijden bij de rijbewijskeuring voor 75+
Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) loopt achter met de verwerking van de Gezondheidsverklaringen. Hierdoor is het risico tijdelijk geen autorijden reëel aanwezig. Mede door de nieuwe procedure loopt de wachttijd op en wordt geadviseerd de rijbewijskeuring ca. 6 maanden voor de verloopdatum aan te vragen.

Procedure CBR-rijbewijskeuring 75+

  1. Koop een CBR-Gezondheidsverklaring bij de gemeente of digitaal via www.cbr.nl.
    Voor de digitale aanvraag dient u te beschikken over : DigiD-code, mobiele telefoon met sms en internet bankieren.
  2. Stuur de Gezondheidsverklaring per post of digitaal naar het CBR
  3. U ontvangt bericht van het CBR met daarbij Keuringsformulier(en) en ZD-code(es).
  4. U kunt nu een afspraak plannen met de keuringsarts. Neem bij deze afspraak mee: alle keuringsformulier(en) en ZD-code(es), medicijnenlijst, ochtend urine en rijbewijs.
  5. De arts vult digitaal het keuringsformulier(en) met behulp van de ZD-code(es) in.
  6. Het keuringsformulier wordt op dezelfde dag van de keuring bij het CBR behandeld en afgerond.
  7. U ontvangt bericht van het CBR, waarmee u naar de gemeente kan om het rijbewijs te verlengen.

 

Keuringsdata in 2021

Zaterdag 15 mei

Zaterdag 12 juni

Zaterdag 10 juli