Oranjehof

Kunst in de Oranjehof

De Stichting Welzijn Zelhem biedt Zelhemse kunstenaars de gelegenheid hun kunststukken te exposeren in de Oranjehof. Er zijn inmiddels veel verrassende exposities geweest. We nodigen en dagen kunstenaars gaarne uit hun kunststukken in de Oranjehof te exposeren. U kunt hierover contact opnemen met de beheerder van de Oranjehof.

 

Nieuwe expositie in de Oranjehof als hommage aan de Zelhemse schilderes Gerrie Olthof.

Gerrie Olthof-Klein Bleumink, een Zelhemse, geboren op 02 februari 1946 en overleden op 14 november 2019, was van jongs af aan al bezig met tekenen, fotografie en iets creëren en maken met je handen. Gerrie volgde boetseer- en pottenbakkerslessen bij Galerie Henk en Bep Dame te Halle.

Tekenen en schilderen werd haar volgende passie, eerst als cursist bij Henk Ooiman en na voldoende opgedane kennis, gaf zij 15 jaar wekelijks les bij de teken- en schildergroep op de Boerderij.

Persoonlijk ging haar voorkeur uit naar de technieken olieverf en pastel, maar aquarel schuwde ze ook niet. Haar schilderijen met olieverf vallen onder de noemer: “traditioneel ambachtelijke methodiek”. Door het volgen van cursussen, o.a. bij Marian Merk en zelfstudie heeft zij zich verder bekwaamd en verdiept.

Gezellig tekenen en schilderen in de buitenlucht ‘en plein air’ werd een nieuwe uitdaging met leden van de “’Schilderclub Galerie Zelhem’.

Een hoogtepunt was het winnen van de 1e prijs bij de Gelderlander Kunstprijs te Doetinchem in 2010. Uit 436 inzendingen won Gerrie deze prestigieuze kunstprijs met haar werk “Canadese Oorlogsveteraan Albert Finley in tranen”. Eveneens te zien op de expositie.

De expositie is te bezoeken t/m 31 maart 2023 tijdens de openingstijden van de Oranjehof en op afspraak,