Bewegen is belangrijk. Dat geldt voor iedereen! Een actieve leefstijl, waarin beweging op welke manier dan ook een belangrijke plaats inneemt, draagt bij aan de vermindering van overgewicht en het voorkomen van allerlei gezondheidsproblemen. Het maakt fitter en gezonder. Bovendien heeft regelmatig sporten of bewegen een positief effect op het gevoel van welbevinden. Bewegen in groepsverband is ook een mooie manier om andere mensen te ontmoeten.

Activiteiten | Sport en Spel

Bewegen voor ouderen

De bewegingsactiviteit Fit door Bewegen bevat een gevarieerd scala aan bewegingsvormen. Bij de oefeningen wordt vaak gebruik gemaakt van allerlei materialen en muziek. De lessen worden zo gegeven dat iedereen op zijn of haar eigen niveau mee kan doen. Ook als u eerder weinig of niet aan sport hebt gedaan, kunt u meedoen. De lessen worden gegeven door gekwalificeerde begeleiders. En zijn bedoeld voor iedereen, zowel dames als heren die actief willen bewegen. Na afloop van de les is er gelegenheid om iets te drinken of gezellig met andere bezoekers sociale contacten op te bouwen en te onderhouden.

 

De kosten voor Fit door Bewegen zijn € 12,50 per maand. De betaling gebeurt door middel van een automatische incasso, waarvoor u een machtiging verleent.

 

Fit door bewegen wordt gegeven op:

Maandag 10.30 – 11.15 uur in Dorpshuis De Korenaar Halle

Dinsdag  09.45 – 10.30 uur en van 11.00 – 11.45 uur in de Oranjehof Zelhem.

Iedereen die belangstelling heeft kan enkele keren gratis deelnemen om te ervaren of het bevalt.

Activiteiten | Sport en Spel

Aqua Sportief Bewegen in Water

De bewegingsactiviteit Aqua Sportief Bewegen in Water bevat een gevarieerd scala aan bewegingsvormen. Bij de oefeningen wordt vaak gebruik gemaakt van allerlei materialen en muziek. De lessen worden zo gegeven dat iedereen op zijn of haar eigen niveau mee kan doen. Ook als u eerder weinig of niet aan sport hebt gedaan kunt u meedoen. De lessen worden gegeven door gekwalificeerde begeleiders. De lessen zijn voor iedereen, zowel dames als heren die actief willen bewegen.

Na afloop van de les is er gelegenheid om iets te drinken of gezellig met andere bezoekers sociale contacten op te bouwen en te onderhouden.

De kosten voor Aqua Sportief Bewegen in Water zijn: €15.00 per maand. De betaling gebeurt door middel van een automatische incasso, waarvoor u een machtiging verleent.

Aqua Sportief Bewegen in Water wordt gegeven:

Maandag van 13.00 – 14.00 uur en 14.00– 15.00 uur in zwembad “de Brink” Zelhem

 

Iedereen die belangstelling heeft kan enkele keren gratis deelnemen om te ervaren of het bevalt.

Activiteiten | Sport en Spel

Jeu de boules

Zo lang als het weer het toelaat, wordt elke woensdagmorgen en -middag jeu de boules gespeeld op de baan voor De Brink. Van 14.00 – 16.00 uur kunt u hier terecht om samen de boules te laten rollen. Wel zelf uw drinken/eten meenemen voor in de pauze.

 

Nieuwe deelnemers zijn uiteraard altijd hartelijk welkom.

 

Voor informatie kunt u eveneens terecht tijdens de activiteit op de betreffende locatie.

Activiteiten | Sport en Spel

Biljarten

Op donderdagmiddag spelen de biljarters hun biljartpartijen bij het “Sportcomplex de Veldhoek” in de Veldhoek. Ze beginnen om 15.00 uur en stoppen om ca. 17.00 uur. U betaalt uw eigen consumpties en verder bent u geen kosten verschuldigd.

 

Kom eens rustig poolshoogte nemen, nieuwe deelnemers zijn van harte welkom.

 

Voor informatie kunt u eveneens terecht tijdens de activiteit op de betreffende locatie.

Activiteiten | Sport en Spel

Klootschieten

Tot nader bericht is het klootschieten gestopt!

 

Zolang de weers- en terreinomstandigheden het toelaten spelen we op iedere 1e en 3e dinsdag van de maand klootschieten. We verzamelen ons om 13.30 uur bij “De Boerderij” aan de Meeneweg 4, we drinken even iets, trekken de lootjes voor wie met wie speelt en vertrekken dan. We lopen ongeveer een route van 4 km.

 

Nieuwe deelnemers aan dit sportieve gebeuren zijn van harte welkom.

 

Voor informatie kunt u eveneens terecht tijdens de activiteit op de betreffende locatie.

Activiteiten | Sport en Spel

Koersbal

Deze activiteit is elke donderdagmiddag vanaf 14.00 uur in de Oranjehof. Kosten voor deelname bedraagt € 1,00 per persoon per keer. De consumpties zijn voor eigen rekening.

 

Kom gerust een keer kijken, nieuwe deelnemers zijn altijd van harte welkom.